Zavařování či nakládání je skvělý způsob jak zpracovat ovoce a zeleninu a uchovat si jej tak do zimy. Ať už máte rádi kompoty, džemy nebo sirupy, každý si přijde na své. Využijte suroviny, kterých je v létě dostatek.
Pojďte s námi zavařovat!
Rybízové želé s rozmarýnem
Kuličky právě dozrálého rybízu se hodí nejen do koláče! Pokud ho máte opravdu hodně, zavařte si do zásoby rybízové želé! Je to ideální příloha k sýrům, rybám nebo i jako falešné brusinky na svíčkovou.
DO 1 HODINY
SUROVINY
|
Jahodový džem se skořicí
Další recept na domácí džem? Určitě se bude hodit, zvlášť když oblíbené jahody vylepšíte voňavou skořicí. :)
SUROVINY
|
POSTUP
|
TIP2:
U konzervování dbejte vždy na čistotu sklenic. Víčka se mohou pro bezpečnější konzervaci uvnitř potřít čistým alkoholem. Pokud máte chemicky ošetřený citrón a chcete jej použít i s kůrou, nejprve ho vložte na čtvrt hodinky do vody s octem.